V Prešove bude ďalší sviatok Ligy majstrov, prichádza bundesligový Hamburg

13.11.2008 Prešov

Prešov 13. novembra (TASR) – Fanúšikovský tábor slovenského majstra v hádzanej Tatrana Prešov čaká v nedeľu ďalší športový sviatok vďaka najprestížnejšej európskej klubovej súťaži - Lige majstrov.
Zverenci trénera Rastislava Trtíka sa v nedeľu (15.45) stretnú v zápase 5. kola D-skupiny Ligy majstrov s popredným nemeckým celkom HSV Hamburg, ktorému v uplynulej edícii LM len o jediný gól ušla finálová účasť.
V strede týždňa absolvovali Šarišania dve vydarené generálky. Na rozohranie im v zápasoch domácej súťaže, ako aj českej Zubr extraligy, prišli vhod hráči Trnavy (44:20), resp. Lovosíc (39:20). Najbližší súper je už ale podľa trénera Rastislava Trtíka čosi iné, čo sa vraj ani nedá porovnávať. "Nemecké médiá o Hamburgu s obľubou píšu, že je neoficiálnym výberom sveta. Rozdiel medzi nami nám dali pocítiť hneď v prvom vzájomnom stretnutí na ich pôde, ktorý sme prehrali 20:32. Vedeli si vytvoriť útočný tlak, my žiaľ nie. Veľa gólov sme navyše inkasovali z brejkov, či už z prvej alebo druhej vlny. " Aktuálne informácie hovoria o trojici zranených Hamburčanov – Hens, Bertrand Gille a Schröder. "Hlavne ten tretí nás doma drvil svojimi trhákmi. No myslieť si, že nedeľňajší zápas bude tým pádom pre nás ľahší, by bolo omylom. Hostia budú aj bez nich veľmi silní. A navyše, na ľavom krídle už nastúpi uzdravený Jensen. "
Kormidelník zeleno-bielych opäť vkladá veľké nádeje do prešovského obecenstva. Hovorí o ňom ako o ôsmom hráčovi. Pred týždňom sa jeho zverenci dokázali vysporiadať s búrlivým prostredím v Belehrade, po víťazstve 31:27 majú postup do osemfinále PVP z tretieho miesta vo vrecku. "Videli sme neúnavné povzbudzovanie v podaní Srbov počas celých šesťdesiatich minút. Som presvedčený o tom, že naši fanúšikovia nebudú za nimi v ničom zaostávať. Teoreticky sú karty v našej skupine už rozdané, nikto nebude pod tlakom. Môžeme hrať uvoľnene, rovnako aj súper. Hádzaná bude mať zelenú. " Na margo možného nominovania dvojice "rozohrávačov" Radčenko, Tumidalský, ktorí si doliečujú zranenia, Trtík uviedol: "Netrénujú, takže žiaden veľký priestor im dať nemôžem. Možno na desať, pätnásť minút, ako jeden z taktických variantov, " dodal kouč Tatrana.
Krídelník Tatrana Radoslav Kozlov je tradične pred každým meraním síl, bez ohľadu na kvalitu súťaže, či meno súpera, optimistom. "Urobíme všetko pre dobrý výsledok. Prílišné chcenie často zväzuje ruky i nohy, nám to však nehrozí. Nemusíme sa siliť a to nám môže hrať do kariet. Doma proti Kodani aj v Belehrade sme podali výborný výkon, nuž nevidím dôvod, prečo by to nemohlo vyjsť aj do tretice. A možno s víťazným rozuzlením. "
 

Vyberte región